Kenneth heeft goud heeft behaald op de Belgische kampioenschappen “in pair” (dubbel).

Vorig weekend 30 en 31 mei 2015 speelden Kenneth en Julie (zijn partner in pair) in Waregem voor de titel van het Belgisch kampioenschap Boccia in pair.
Kenneth speelde in de kleuren van zijn ploeg IE sport Herentals.
Zij behaalden “Goud” ! Een schitterende prestatie. Nu nog enkele trainingen en half juni staat het kampioenschap in Polen op de agenda.

Kenneth gaat voor Rio

Kenneth Verwimp is een beloftevolle, jonge atleet van 21 jaar, die geboren is met de ziekte van Duchenne. Zoals eventueel wel of niet geweten is, is de ziekte van Duchenne een chronische spierziekte die spierweefsel omzet in vet. Tot op de dag van vandaag is er geen effectieve behandeling beschikbaar.

Ondanks zijn beperking is Kenneth een beloftevolle bocciaspeler.
Sinds 2009 speelt hij boccia bij IE – sport Herentals. In 2012 werd hij Belgisch kampioen in zijn reeks/categorie, waarop hij een jaar later uitgenodigd werd voor de nationale ploeg van België. Met deze ploeg ging hij datzelfde jaar nog 2013 naar het Europees kampioenschap in Portugal , waar ze 4de eindigden. In 2014 speelde hij op het ‘World Event ’tornooi in Canada, waar ze als team een bronzen medaille behaalden en hij op het individuele tornooi als 4de eindigde.
De meest recente prestatie was een 17de plaats op het wereldkampioenschap, vorig jaar in Peking.
Momenteel staat Kenneth op de 20ste plaats in de wereld ranking.

Maar wat is boccia nu eigenlijk? Boccia is een balsport lijkend op petanque, speciaal voor personen met een (zware) motorische en/of mentale handicap. Er zijn zowel individuele wedstrijden, als teamwedstrijden van 2 of 3 personen. In het geval van een zware motorische handicap mag de speler gebruik maken van verschillende soorten ‘goten’. Het spreekt voor zich dat het voorzien hierin en het onderhoud ervan reeds een fikse financiële inspanning vergt, die volledig ten laste ligt van de speler zelf.

Wat is nu eigenlijk de problematiek?
Heel recentelijk heeft de overkoepelende organisatie besloten om vanaf 2015 niet meer alle onkosten te dekken – onkosten wat betreft de internationale toernooien. Speler en begeleider moeten nu zelf 2000 euro bijspringen, vooraleer men aan de eerste wedstrijd van het seizoen mag deelnemen.
Het is deze 2000 euro, bovenop alle onkosten die gepaard gaan met het onderhouden van een zoon met een handicap, die financieel te zwaar doorweegt.

Kenneths grootste droom is deelnemen aan de Paralympics van 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië – waar ze momenteel virtueel gekwalificeerd voor zijn. Maar om daadwerkelijk deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk om te kunnen blijven trainen, en wedstrijden te spelen. Het staat niet vast hoe zijn ziekte zal evolueren, en of hij tegen dan nog boccia zal kunnen spelen, maar hij traint er hard voor, en wil er in de toekomst ook hard voor blijven trainen om er dan bij te kunnen zijn. Dat is zijn ultieme doel.

Stortingen zijn welkom op rekeningnummer BE67 9795 8447 2087 .

In hieronder nog enkele foto’s van Kenneth en Julie met hun begeleiders. Kenneth met zijn trotse grootvader. Kenneth en Luc die hun gouden medaille tonen. En Kenneth die de felicitaties in ontvangst mocht nemen.

 

By | 2016-11-04T07:33:39+00:00 juni 7th, 2015|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment